Un chec dulce de tot ...de post ...si cu ingrediente de criza =)))
Faina se amesteca cu praful de copt.
Intr-un bol termorezistent se pune apa, uleiul, mierea si zaharul , apoi se pune pe baie de aburi, si se amesteca pana se dizolva mierea si zaharul. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie si se dauga in compozitia cu mierea. Se amesteca bine, si se observa cum creste putin in volum si se face spuma.Se ia de pe foc si se agauga nuca sau macul ....depinde de preferinta .... si se amesteca. Apoi se adaga amestecul de faina incet,si se amesteca sa nu se faca cocoloase.
Se toarna aluatul in forma dreptunghiulra tapetata cu hartie de copt. Deasupra se pun perele taiate felii .
Se pune la cuptorul incalzit la temp de 180 - 200 grade pt 50 - 60 min pana trece testul scobitorii .
Pofta buna!
1
Se pot adauga orice fruct va place