Este un chec deosebit de pufos si parfumat. Reteta apartine Marthei Stewart si pentru ca mie imi plac foarte mult merisoarele am decis sa il si fac :-), mai ales ca am in congelator de ceva vreme niste pungi cu merisoare si trebuie sa le consum….oricum, cand am chef de ceva dulce si rapid fac un chec, este mereu primit cu placere ;-)
Preincalziti cuptorul la 175 ºC (350ºF).
Ungeti tava de chec cu unt si tapetati-o cu faina.
Combinam smantana lichida cu vanilia si sucul de portocale intr-un castronel, iar faina si praful de copt, bicarbionatul de sodiu si sarea le combinam in alt castron, amestecandu-le cu un tel.
Mixam untul la temperatura camerei cu coaja de portocala si cu zaharul pana devine pufos, cca. 3-5 minute
Adaugam apoi cate un ou si amestecam dupa fiecare aditie, apoi adaugam faina in 3 transe alternand cu mixtura de smantana, in 2 transe, mixand pana cand se omogenizeaza bine.
Incorporam merisoarele si nucile cu o paleta in aluat si apoi punem aluatul in forma nivelandu-l frumos.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175ºc pana cand trece testul scobitorii, aprox. 55 minute.
Se lasa la racit 15 minute pe un gratar in forma apoi se rastoarna pe un platou si se lasa la racit complet.
Se serveste alaturi de o ceasca de cafea sau ceai
Pofta buna! este delicios!
1
Merisoarele trebuiesc decongelate sau date printr-un jet de apa rece si scurse de apa, ele nu se vor inmuia nicicum.