Palarioare cu mere

de Bucataras in Prajituri, 1 Mai 2009 | 8557 vizualizari

 

Descrierea Alinei: palarioare dulci cu mere, din aluat fraged.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 240 gr unt
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 3 mere
  • 1 zahar vanilat
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri pesmet
  • scortisoara
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palarioare cu mere:

Se framanta aluatul si se lasa 30 de minute la frigider. Intre timp se curata merele si se taie cubulete. Se pun la calit, adaugand zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Dupa ce se inmoaie merele, se adauga pesmetul si se lasa la racit.

Se intinde aluatul si se decupeaza forme rotunde, de diametru aproximativ 10 cm. Se pun cate 2 lingurite de mere in mijlocul unei forme si se acopera cu alta forma. Se preseaza bine si se apasa marginile cu o furculita.

Se decupeaza apoi diferite forme de flori, se modeleaza fundite, panglici … fiecare dupa imaginatie si ustensile :) Eu am avut o forma micuta de floare, am delimitat petalele cu o scobitoare si am asezat in mijloc un cubulet de rahat.

Se aseaza palarioarele in tava pe hartie de copt, se ung cu oul batut la care s-a adaugat o lingura de lapte. Se coc aproximativ 20-25 de minute, in functie de cuptor, pana se rumenesc.

Din cantitatea asta de aluat ies 8 bucati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palarioare cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piersici cu dulceata