Ca la bucatarasi acasa
Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.
Incorporezi faina amestecata cu praful de copt, apoi adaugi gemul de capsuni si feliile de migdale si amesteci usor. La sfarsit adaugi, in 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compozitia intr-o tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina. Dai tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 40 de minute, pana cand checul devine ferm la atingere. Il scoti pe un gratar si-l lasi la racit apoi il servesti.