Chec cu ciocolata

de angyb in Prajituri, 11 Sep 2012 | 7611 vizualizari

 

saptamana trecuta iubitul meu mi-a facut cadou o carte cu retete de dulciuri asa ca am incercat una dintre retete care mi-a sarit in ochi de cum am vazut-o.

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 115 g zahar
  • 2 oua
  • 115 g faina alba
  • 0.5 plic drojdie pt.dulciuri
  • 50 ml lapte
  • Crema ciocolata 1:
  • 115 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 75 g ciocolata menaj topita
  • 225 ml frisca usor batuta
  • Crema ciocolata 2:
  • 115 g ciocolata menaj
  • 115 g unt
  • 2 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 225 ml frisca usor batuta
  • 50 g cacao
  • 2 lingurite de gelatina diluata cu 2 lingurite de apa
  • Glazura de ciocolata alba:
  • 200 g ciocolata alba
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata:

BLATUL:

Intr-un castron mixam untul cu zaharul pana cand devine spuma. Adaugam  ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecand mereu iar la sfarsit laptele. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava pentru checuri tapatata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, aproximativ 25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

CREMA DE CIOCOLATA 1:

Batem spuma untul impreuna cu zaharul pudra pana cand devine spuma .Adaugam ciocolata si frisca si batem bine. Se da la frigider.

CREMA DE CIOCOLATA 2:

Topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul. Lasam sa se raceasca. Separat batem spuma ouale impreuna cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si racita ,frisca, cacaoa si gelatina si continuam sa batem pana cand devine o spuma densa.

GLAZURA:

Topim pe baie de abur ciocolata alba impreuna cu untul.

ASAMBLAREA:

Acoperim cu folie de plastic tava in care am copt blatul.

Taiem in trei pe orizontal blatul .ungem cu crema 1 blatul il asezam in tava si adaugam jumatate din crema 2.Ungem al doilea blat cu crema 1 il asezam in tava dupa care adaugam restul din crema 2.Acoperim cu a treia foie de blat si dam la rece cateva ore.

Pentru a termina checul rasturanti-l pe un gratar si turnati desupra glazura .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu Amaretto