Ce poate fi mai placut intr-o dupa-amiaza linistita decat o prajitura cu blat pufos,fructe dupa plac si un crumble crocant,plus un ceai sau chiar un latte macchiato...ce ziceti???va surade ideea??mie da si asta am si facut ;)
Spalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce.
Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem firimituri, apoi dam la rece.
Blatul pufos:
Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana obtinem o crema,apoi adaugam pe rand ouale si romul.La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Punem compozitia intr-o tava(20X26) tapetata cu hartie de copt si deasupra punem strugurii,apoi acoperim cu firimiturile.
Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-35 de minute(pana se rumeneste frumos deasupra si blatul este copt).
Lasam sa se raceasca,apoi dam la frigider 1 ora dupa care servim presarat cu zahar pudra.