Chec cu dovleac si ciocolata

de Veronica22 in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 2973 vizualizari

 

Acest chec este un deliciu . Vreau sa particip la concurs ."Ca la bucatarasi acasa"

 

INGREDIENTE

  • 150 gr dovleac copt
  • 180 gr ciocolata
  • 150 gr miere
  • 6 oua
  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 1 lingura praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac si ciocolata:

Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin.
Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi .
Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece. Adaugam in compozitie faina si praful de copt. Compozitia aceasta se imparte in jumatate. O parte se amesteca cu ciocolata topita, iar celalta parte se amesteca cu piureul de dovleac.
Intr-o forma de chec sau guguluf pregatita pentru copt, se toarna alternativ din cele doua compozitii. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.
Lasam checul sa se raceasca foarte bine in forma.
Dupa racire, il rasturnam si-l pudram cu zahar.
Checul va avea o textura cremoasa, umeda, dar deosebit de aromat si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu branza si afine