Acest chec este un deliciu . Vreau sa particip la concurs ."Ca la bucatarasi acasa"
Dovleacul copt se curata de coaja si partile prea uscate in timpul coacerii. Se paseaza pana devine un piure fin.
Daca doriti sa folositi dovleac fiert, se poate si asa.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi .
Ouale se bat bine impreuna cu mierea si untul topit, dar cat se poate mai rece. Adaugam in compozitie faina si praful de copt. Compozitia aceasta se imparte in jumatate. O parte se amesteca cu ciocolata topita, iar celalta parte se amesteca cu piureul de dovleac.
Intr-o forma de chec sau guguluf pregatita pentru copt, se toarna alternativ din cele doua compozitii. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru 40 minute.
Lasam checul sa se raceasca foarte bine in forma.
Dupa racire, il rasturnam si-l pudram cu zahar.
Checul va avea o textura cremoasa, umeda, dar deosebit de aromat si gustos.