Chec cu ciocolata (arici)

de nadina73 in Dulciuri, 6 Mai 2010 | 8239 vizualizari

 

foarte bun,copii i-au spus arici

 

INGREDIENTE

  • 170 g faina
  • 70 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 vanilii
  • 3 cutii de mousse ciocolata
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de smantana(frisca lichida)
  • 1 lingurita  de unt
  • Umplut:-optional
  • nuca de cocos 4-5 linguri
  • capsuni 150g
  • zahar 2 linguri
  • 2 linguri de lapte
  • Decor:
  • migdale (pestisor)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata (arici):

Se amesteca bine zaharul cu untul si vaniliile,apoi se pun ouale,praful de copt ,faina si mousseul de ciocolata

se amesteca  toate

Nuca de cocos se opareste in putin lapte apoi dupa ce s-a racit se amesteca cu capsunile zdrobite si zaharul dupa care se da forma de baston .

Se unge bine forma de chec cu putin unt ,apoi se pune jumatate din compozitia cu ciocolata dupa care  acest baston din cocos cu capsuni iar apoi cealalata jumatate de compozitie ramasa.In loc de bastonul cu cocos se pot  pune bucati de ciocolata

Se da la cuptor pt aproximativ 50 minute la 160 grade(faceti proba cu scobitoarea)

Cand e gata checul se pune glazura de ciocolata  preparata astfel : se topeste ciocolata cu smantana(frisca) si untul pe soba (2-3 minute cat sa se lege bine),apoi se orneaza cu migdale taiate

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata (arici)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dovleac si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 21:38

Brownie cu oreo - Desertul decadent care te cucerește

pe 14.03 la 17:06

Prăjitură Raffaello - Desert însiropat și delicios

pe 14.03 la 16:30

Legume crocante la cuptor în crustă de panko - Cea mai bună si simplă rețetă de post

pe 14.03 la 09:47

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa