Tin sa mentionez,ca acest sos de caramel,l-am vazut aseara pe blogul lui Pusik's Blog
si am vrut sa il incerc si eu pe checul meu.A iesit foarte bun
Trebuie incercat :)
Sos caramel
Amestecam galbenusurile cu uleiul,apoi cu o cana de zahar si 6 lunguri de apa fierbinte.Amestecam bine si lasam deoparte
Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare.Adaugam cealalta cana de zahar si batem bine pana se topeste putin zaharul.Adaugam cele 6 linguri de apa fierbinte ramase, apoi galbenusurile,esenta si la urma faina cu praful de copt.Omogenizam bine.
Impartem compozitia in doua parti.O parte o amestecam cu cacao.
Cealalta parte,alba,o turnam in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu faina.Compozitia cu cacao,o turnam pe mijloc,pe lung.
Dam la cuptor pana se rumeneste frumos.
Sosul de caramel
Topim zaharul.Dam de pe foc si adaugam putin cate putin frisca lichida si amestecam bine pana se omogenizeaza.Adaugam jumatate din unt si punem din nou pe foc pana se topeste bine untul.Dam e pe foc si adaugam restul de unt,apoi amestecam bine.,bine pana se mai raceste si se ingroasa putin Cand checul este rece,turnam acest minunat caramel deasupra si servim :)