Am zis ca vreau sa scap de tot ce mai am prin frigider si prin dulap ca sa tin si eu o dieta dupa sarbatorile de iarna. Asa ca m-am apucat de facut dulciuri...hihihihi
Reteta pentru chekul asta e de la Diana K. Nu e prima data cand o prepar. Mi-a placut si de aceea am repetat-o.
Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate bine pana ce acesta se topeste. Se pun galbenusurile si se mai bate putin pana se spumeaza compozitia. Apoi se adauga uleiul si laptele si se amesteca putin pana se incorporeaza in compozitie.
Se adauga faina, praful de copt si cacaoa care au fost amestecate inainte si se amesteca usor cu lingura sau cu paleta de sus in jos prin rasturnare.
Se toarna compozitia in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina si se introduc perele bine spalate, uscate si necuratate de coaja si se aliniaza una langa alta.
Se introduce forma de chek la cuptorul preincalzit si se coace checul aproximativ 40 de minute la 180 de grade.
E delicios!
Pofta buna!
1
Va recomand sa folositi o forma de cozonac mai mare decat cea de yena.
2
Cred ca atunci puteti sa puneti si 5 pere in loc de 4.