Chec cu branza si jeleu de zmeura

de simona72 in Prajituri, 30 Noi 2014 | 4494 vizualizari

 

Va aduc un desert simplu de chec cu branza care in combinatie cu jeleul de zmeura se transforma intr-un desert plin de aroma si savoare...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 gr branza dulce de vaci
  • 1 pastaie de vanilie
  • 150 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 200 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 3 linguri gris
  • 1 plic de praf de copt
  • pentru jeleu:
  • 300 gr zmeura congelata
  • 3+3linguri apa
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu branza si jeleu de zmeura:

Mixam ouale intregi cu un parf de sare si zaharul pana ouale se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza, in timp ce mixam ouale. Se adauga branza pe care am zdrobit-o cu furculita in mai multe transe,mixand la viteza mica, pana branza se incorporeaza in aluat. Cu varful unui cutit taiem pe orizontala pastaia de vanilie, iar cu lama cutitului adunam semintele de vanilie si le adaugam la spuma de oua. Faina se amesteca cu praful de copt si grisul. Se adauga cate doua linguri de ingrediente uscate la amestecul de oua, concomitent cu 2-3 linguri de lapte. In tot acest timp mixam la viteza mica pana terminam toate ingredientele de amestecat. Punem aluatul intr-o forma de chec tapetata cu ulei si faina. Dam tava la cuptorul incins la 175 grade pentru 40 minute, oprim focul si lasam tava inca 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. Scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca pana devine caldut.

Pentru jeleu: zmeura congelata o punem intr-o craticioara sau ibric impreuna cu 3 linguri apa. O punem pe foc si o lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie fructele. Trecem fructele prin sita pentru a inlatura semintele. Amestecam amidonul cu alte 3 linguri apa rece, amestecam cu un tel pana la dizolvarea completa a amidonului. Turnam amidonul diluat peste piureul de zmeura, punem pe foc si amestecam mereu pana jeleul se ingroasa si are consistenta ca de budinca. Lasam sa se racoreasca putin, adaugam mierea, amestecam si astfel jeleul cald il turnam peste chec care are aproximativ aceeasi temperatura. Lasam sa se raceasca complet, portionam si servim. Sa va fie de bine!!

TIPS-URI

1

chiar daca se pierde o mare cantitate din zmeura, eu le trec prin sita pentru a inlatura semintele, care nu-mi plac deloc...daca pe voi nu va deranjeaza semintele nu este neaparat sa o faceti

2

se pot folosii si alte fructe proaspete sau congelate

3

atunci cand se toarna jeleul peste chec, atat jeleul cat si checul trebuie sa fie calde

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu branza si jeleu de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

simona72 1

14.07.2015, 09:11

Raluca, nu stiu sa-ti spun ce ai gresit...este o mare diferenta intre clafoutis si chec. Al meu a fost un chec umed si se vede din poza ca are aspect de chec. Poate ai uitat sa pui praf de copt sau ouale nu au fost suficient de bine batute....Multumesc de vizita!

-Licurici- 1

14.07.2015, 09:18

Ce bine arata!

Raluca57 1

14.07.2015, 14:44

Bine, îl voi repeta, sper să iasă chec, prea arată bine. A fost foarte gustos ce mi-a ieșit, budinco-chec, s-a terminat. Mulțumesc de raspuns

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu branza, Dukan