Astăzi vă povestesc două lucruri și apoi vă las! Nu știu de ce, dar în ultimul timp îmi plac tot mai mult lucrurile bine structurate și clare. E de bine, nu?
1. Mă amuză atât de tare numele acestei rețete haha:)). Inițial mă gândisem să o numesc simplu ”Chec de ciocolată cu crema de brânză”, dar apoi când am trimis poza cu checul unei prietene mi-a spus: ”Wow! Credeam ca e un simplu chec cu ciocolată, dar apoi am văzut cum arată înauntru și m-am gândit imediat la oul cu surprize”. Bine, surpriza mea nu este o jucarie, ci doar o cremă delicioasă, plina de savoare în fiecare mușcătură. Gustul de cremă de brânză fină, accentuat de puțină lămâie, se îmbină perfect cu checul învăluit în muuuultă ciocolată. Și pe lângă gustul deosebit, prezența este și ea pe măsură! Poate mi se pare doar mie, dar sunt înnebunită de modul în care arată checul tăiat. Deci, doar mie mi se pare?
2. Știți cât de muuult îmi plac mie lucrurile handmade, nu? FOARTE MULT! Mă fascinează faptul că omul poate să lucreze atâtea lucrurile minunate cu mâinile sale. Și toate atât de diferite și personale!
Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul.
Separat, amestecăm toate ingredientele solide (făina, praful de copt, budinca și Nesquik). Nu mă întrebați de ce am pus Nesquik! Așa am simțit și eu așa am făcut checul, iar astăzi vă prezint rețeta exact așa cum am făcut-o și eu haha:)).
Adăugăm amestecul din ingredientele solide peste ouă, în câteva tranșe, mixând bine după fiecare adăugare. Punem apoi și ciocolata topita (cu puțin ulei).
Tapetăm tava pentru chec cu ulei și făină și turnăm aluatul. Lăsăm checul la cuptor pentru aprox. 20 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
*În poza de mai jos observați cum s-a crăpat checul meu. Întotdeauna am vrut sa obțin acest aspect ”neîngrijit” al checului și nu știu cum de l-am obținut de data aceasta. Daca știe cineva va rog să-mi scrieți haha:)).
**Pentru faptul că am adăugat și ciocolată topită în aluat, checul se va coace pe margini prima dată, iar apoi pe deasupra va rămâne necopt, dând senzația unei compoziții gen Chocolate Lava Cake. Dar nu vrem așa de data aceasta! Nu-l scoateți, dați focul mai tare și lăsați checul în cuptor până când toată suprafața va fi coaptă.
Lăsăm checul la răcit și ne apucăm să facem crema: pe baie de aburi punem laptele, zahărul și puțină coajă de lămâie. Când s-a topit zahărul, adăugăm făină și amestecăm continuu până când crema s-a îngroșat
Lăsăm crema la răcit, timp în care mixăm crema de brânză cu puțină zeamă de lămâie.
* Dacă puneți doar puțină zeamă, aceasta doar va accentua gustul, iar dacă doriți să obțineți acel gust acrișor, puneți muultă zeamă de lămâie.
Adăugăm crema de lapte răcită, lingură cu lingură, peste crema de brânză.
Revenim la checul răcit: tăiem cu ajutorul unui cuțit un șanț mai lărguț în mijlocul chechului ca în poza de mai jos.Umplem checul cu cremă. O parte din aluatul rămas îl fărâmițăm pe deasupra checului.
* O idee salvatoare în cazul în care v-a rămas prea multă cremă și blat:
CHEC CU CREMĂ DE BRÂNZĂ LA PAHAR:
În continuare, glazurăm marginile checului cu ciocolata topită (împreuna cu cei 50 ml ulei) și apoi decorăm cu fulgi de ciocolată.
Putem servi checul pe moment sau îl putem lăsa la rece dacă doriți să fie mai crocantă ciocolata. V-a plăcut surpriza? haha:))
1
reteta o gasiti si pe blog: https://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/08/chec-cu-surpriza.html