Se lasa stafidele in rom timp de 30 minute.Se incalzeste cuptorul la 160 grade.Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de pergament. Se taie 2 dintre banane in felii late cat forma de chec.Pe fundul formei se toarna siropul de zahar,apoi se pun feliile de bananeleastfel incat sa se acopere uniform fundul formei.
Cu ajutorul unui mixter se amesteca margarina cu zaharul, apoi se adauga oul, restul de banane si vanilia si se amesteca pana cand compozitia devine omogena. Se rastoarna amestecul intr-un castron si se incorporeaza faina, praful de copt, nucile pecan si stafidele imbibate in rom.Se toarna amestecul in forma incet si cu atentien pentru a nu deranja stratu de banane .Se niveleaza la suprafata si se da la cuptor pentru 45 de minute.
Se scoate din cuptor cand este gata si se lasa la racit pt 10 minute, timp in care siropul de va imbiba in chec.Se rastoarna pe un platou si se serveste ca atare sau cu frisca
pofta buna.