Nuci umplute cu crema de vanilie

de Patty in Prajituri, 10 Mar 2016 | 11918 vizualizari

 

Amintiri... amintiri! Nu exista sarbatoare in copilarie sa nu le faca mama!

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
    • 2 oua;
    • 13 linguri de ulei;
    • 13 linguri de lapte;
    • 100 g zahar;
    • 1 lingura esenta de vanilie;
    • 1 plic de amoniu pentru prajituri;
    • 500 g faina alba;
    • un praf de sare;
    Pentru crema:
    • 500 g lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 100 g zahar;
    • 2-3 linguri de amidon
    • 1 pastaie de vanilie;
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute cu crema de vanilie:

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat uleiul, laptele, amoniul stins si vanilia.

   Se incorporeaza faina lingura cu lingura pana se obtine un aluat care nu se lipeste de peretii vasului sau de maini. Se lasa aluatul sa se odihneasca cam 30 de min.

   Se fac bilute mici de coca,se incinge bine forma si se pun bilutele foarte repede pentru ca aluatul se coace instant.

   Se coc la foc mic circa 1 min si jumatate.

Crema de vanilie:se amesteca intr-un castron galbenusurile cu amidonul si zaharul,apoi se toarna peste lapte si se fierbe pana devine crema.

   Se umplu nucile cu crema, se lipesc cate doua si apoi de pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Rocsi 1

11.03.2016, 19:31

Sunt atat de grozave!

mirela0911 1

12.03.2016, 16:53

Tare bune sunt!

Patty 1

12.03.2016, 21:51

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Christina