....dupa cum vedeti este perioada dovlegeilor si trebuie sa profitam din plin de ei. si mai ales daca mai facem si un aperitiv gustos e si mai bine. reteta o am din revista clik pofta buna ,cu unele modificari in functie de ce aveam prin casa.
pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.
cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza .
dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem cubulete mici, dupa care le asezam impreuna cu dovleceii intr-un vas mai mare.
separat se bat ouale cu 3/4 din cascaval pe care il dam pe razatoarea mica.
apoi se adauga smantana,uleiul,mararul tocat marunt,sare si piper dupa gust.
la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
compozitia se adauga peste legume si se amesteca pana se omogenizeaza uniform toate ingrendientele.
se ia un vas termorezistent si se unge cu ulei dupa care se tapeteaza cu faina, si se adauga compozitia.
la final se mai rade o parte din cascaval peste umplutura si se da la cuptor pentru 45 de minute la foc mediu pana formeaza o crusta maronie deasupra.
dupa ce se scoate de la cuptor se rade si restul de cascaval ramas.
se lasa sa se raceasca si se serveste ca aperitiv sau ca o masa principala cu diverse garnituri sau salate.
pofta buna!