Chec aperitiv

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2009 | 8731 vizualizari

 

reteta este dupa reteta postata de bucatarasul Dragos, putin schimbata...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de faina
  • 300 de grame de sunca sau salam 
  • 2 ardei grasi rosii;
  • 1 ardei verde
  • 1 gogosar
  • 3 cepe de apa
  • 2 legaturi de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

 

Intr-un bol se pun cele 5 oua si se bat bine. Se adauga treptat faina, pentru a nu face cocoloase, si smantana amestecand  bine pentru a se omogeniza. Se adauga salamul taiat cubulete, ardeii taiati cubulete, gogosarul taiat cubulete, ceapa taiata cubulete, mararul si patrunjelul tocat marunt. Se amesteca bine si se pune sare si piper, dupa gust.

 

Intr-o tava de chec se aseaza hartie de copt si se pune compozitia.

Mie mi-au iesit doua checuri.

Se da la foc mediu circa 45-60 min, depinde de cuptor. Se scoate pe un prosop de bumbac.

Va sfatuiesc sa asteptati sa se raceasca pentru a se taia mai bine.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

ionix 1

18.12.2009, 21:59

maine o fac ... sotul meu a decis ... i-am aratat poza si a zis maine maine
ah, ne intrebam cum ai facut mamaliguta?? intr-o forma ceva sau ai facut in ceaun si ai modelat-o cu mana dupa??? oh, si-o sa fac poze cu siguranta, asta daca nu-mi iese aiurea

Bucataras Dragos 1

18.12.2009, 22:13

Deci mamaliguta se face normal in ceaun iar apoi o rastorni intr-un castron mare(uns in prealabil cu ulei pe margini) in mijlocul caruia a fost pus cu gura in jos un castron (bol de supa) cu ulei . daca e de inox castronul mare avantaju e ca nu se raceste mamaliga pana faci/prepari carnea cu ciupercile. Se pune o farfurie mare intinsa ca de tort cu gura in jos deasupra castronului mare cu mamaliga care apoi se va rasturna rezultand o forma stil Colosseum iar la mijloc se va pune carnea cu ciuperciile...Succes!
P.S. Se poate servi cu vin alaturi de sot in cazul tau.( se poate spune ca vinul face parte din reteta

ionix 1

18.12.2009, 22:22

oh, e o arta sa faci mamaliguta vad... o sa fiu atenta maine la instructiunile tale si-o sa postez rezultatul
oh, pai vin am de toate felurile ca-s pregatita pt mos craciun deci pot face o super reteta daca ar tine de aprovizionarea cu vin
mersi mult de tot

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv