Cozonac floricele

de Sim0na in Prajituri, 1 Mar 2012 | 2504 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 650
  • 1 ou
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 50 g unt topit ptr aluat
  • 50 g unt topit ptr umplutura si uns tavile
  • 100 g stafide
  • 3 linguri zahar brun
  • scortisoara
  • Ptr. sirop:
  • sucul a 3 mandarine
  • 3 linguri rase zahar pudra
  • Ptr. uns:
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floricele:

Mai intai am pregatit stafidele, punandu-le in apa calda si o sticluta de esenta de rom. Dupa cca 1 ora le-am scos si le-am pus intr-o strecuratoare. Laptele l-am pus la incalzit, fara insa a fierbe, adaugand si cele 3 linguri de zahar pudra, amestecand pana s-a topit zaharul de tot. Am topit 50 g unt.

Faina am cernut-o si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am adaugat laptele racit aproape de tot si oul intreg, si am amestecat bine cu o lingura de lemn. Am pus si un praf de sare, continuand cu untul topit si racit. Am inceput sa framant usor cu mana, incorporand tot untul. Framantatul a durat cca 10 min. Am pus bila de aluat intr-un vas acoperit cu folie alimentara, si am lasat la dospit intr-un loc caldut 1 ora.

Intre timp am pregatit tavile, le-am uns cu unt topit si le-am tapetat cu hartie de copt, unsa si aceasta cu unt.

Cand aluatul si-a triplat volumul l-am pus pe masa infainata si am intins cu sucitorul o foaie patrata de cca 40 cm. Foaia am uns-o cu restul de unt topit, zaharul brun, am presarat stafidele scurse si scortisoara. Am rulat strans foaia, apoi am taiat in 6 bucati egale.

Am asezat rulourile cate 3 in fiecare tava, am acoperit tavile cu folie alimentara si am mai lasat la crescut 1 ora. Cand floricelele au crescut frumos, le-am uns cu amestecul facut din un ou si 2 linguri lapte si le-am dat la cuptorul preincalzit, ptr 30 minute, sau pana se rumenesc frumos.

Cat cozonaceii stau la cuptor, am pregatit siropul: am stors sucul de la 3 mandarine si l-am pus intr-un ibric, adaugand si zaharul pudra. Lasam pe foc pana amestecul s-a ingrosat ca un sirop.

Cand cozonaceii sunt gata, i-am scos din cuptor si i-am uns cu siropul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floricele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sim0na 1

02.03.2012, 10:31

Multumesc tuturor! Cu mare drag va ofer cate o floricica! Pupici

Rocsi 1

02.03.2012, 10:40

Mmmmmm cozonacel...bun bun!!!

Angelina_Elena 1

02.03.2012, 19:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Braduti cu ciocolata