Ceafa de porc cu lutita

de epurasha2bb in Porc, 27 Iul 2010 | 7240 vizualizari

 

lutita e un sos ce se face la noi in zona din rosii coapte pe carbuni si mult usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de lutita
  • 2 bucati mari de ceafa cu os
  • 4 cartofi
  • 1/2 pahar vin
  • 2 foi dafin
  • 1 canuta de lapte
  • unt cat o nuca
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc cu lutita:

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea.

Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si unt pana se obtine un piure pufos.

Carnea de porc se spala si se aseaza in tigaia Doubletta cu putin ulei, 1/2  pahar vin, 2 frunze de dafin.

Se acopera cu tigaia 2 si se intoarce pe partea cealalat dupa 6 minute .

Se mai lasa iar 5 minute.Apoi se pune deasupra lutita si se mai lasa fara capac cateva minute.

Apoi se serveste alaturi de piure.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc cu lutita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Nicolae 1

28.07.2010, 21:13

epurasha2bb 1

28.07.2010, 21:30

mersi ana scumpa nici eu nu stiam de orezul ala pe care l-ai facut azi ca ii zice sarbesc desi il faceam si eu

epurasha2bb 1

28.07.2010, 21:30

Nicolae hai sa mergem

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce