Cea mai pufoasa paine

de _Alina_ in Piine, 23 Ian 2014 | 5736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 30 g drojdie proaspata (budafok am folosit eu)
  • 600 ml apa calduta
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 60 ml ulei nerafinat de floarea soarelui
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai pufoasa paine:

1. Punem faina intr-un bol, dam deoparte o cana de faina din cantitatea initiala (vom avea nevoie mai tarziu de ea), facem o adancitura in mijloc, punem drojdia, zaharul si 300 ml apa. Avem grija sa faramam drojdia bine cu mana, ca sa se dizolve. Lasam vasul, acoperit, la dospit 15-20 minute.

2.  Cand maiaua a crescut punem restul de apa si framantam energic, pana incorporam toata faina.
3.  Turnam uleiul si sarea si framantam 5-10 minute, adaugam si jumatate de cana de faina si framantam pana cand aluatul se desprinde de vas. Lasam aluatul la dospit o ora - o ora si 30 minute, acoperit cu un prosop.

4. Dupa ce a dospit, impartim aluatul in doua tapetam blatul de lucru cu faina ramasa si modelam doua paini. Le punem in tavi tapetate cu hartie de copt, le crestam si le lasam acoperite cu un prosop la dospit (10 min).
5. Introducem painile in cuptorul princalzit la 190 grade celsius pentru 45-55 minute, pe raftul din mijloc. Totodata punem in cuptor, jos, un vas cu apa, pentru ca painea sa nu se usuce.
Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai pufoasa paine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte de in