Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata. Este excelenta la cafea sau ca gustare, intre mese. Aluat de casa, umplutura cu branza de oaie, oua si iaurt, si ai Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata!
Ingrediente Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata
Pentru coca:
Umplutura:
Pentru gratinat:
Cum se prepara Cea mai buna reteta de placinta cu foi de casa, umplute cu branza sarata
Umplutura:
Intr-un castron batem 3-4 oua peste care adaugam branza rasa , zaharul vanilinat si un varf de cutit de bicarbonat.
Coca:
Intr-un vas mai mare punem faina, formand in centru un crater in care punem sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin-cate-putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care le intindem cu facaletul pe masa, pana obtinem foi foarte subtiri. Ungem cu ulei foile, turnam compozitia de branza pe jumatate din foaie, apoi rulam. Sulurile obtinute le asezam in tava unsa cu ulei. Taiem cu cutitul sulurile din tava, formand astfel feliile de placinta.
Separat batem un ou cu o cana de iaurt si turnam compozitia in tava, peste placinta ce urmeaza a fi coapta. Dam la cuptor 45-60 minute, apoi scoatem placinta si o pudram cu zahar.
Pofta buna!
Daca ai sti cat de buna poate fi si placinta sarata creata, n-ai ezita sa o incerci!
O Placinta cu mere nu refuza nimeni, niciodata!
Sa stiti ca-i tare buna si Placinta de Legume! Merge de minune ca aperitiv sau gustare!
1
Coca se face neaparat cu apa rece, pentru a fi frageda, ca la merdenele
2
Bicarbonatul in umplutura ajuta ca placinta sa nu se lase si sa nu curga compozitia din ea