Am vazut ideea aceasta pe FB si mi-a ramas intiparita in minte, apoi am vazut si aici ca deja o incercase cineva, asadar cum am prins ocazia, i-am si facut, au avut mare succes in randul celor mici :)
I-am facut si din aluat de pizza si din aluatul de aici si vi-l recomand pe acesta, ies mult mai fragezi si mai gustosi.
Multumesc Adnia pt reteta aluatului.
Dizolvam drojdia in putin apa calduta, peste care adaugam o lingurita de faina si una de zahar si lasam langa o sursa de caldura 10 min ( ochiul de la aragaz ). Dupa ce incepe sa creasca amestecam maiaua cu oul, cascavalul, branza, laptele si faina, framantam pana devine un aluat moale nelipicios. Lasam sa creasca 1 ora. Dupa ce a crescut, impartim aluatul in bilute, care se aplatizeaza usor, formand astfel niste suluri. Cu ajutorul unei forfece de bucatarie facem cate o taietura oblica la fiecare capat ( in partea de sus, formand urechiusele ). Ochisori si nasucurile le facem din rondele de masline. Dam la cuptorul preincalzit app. 30 de minute ( sunt gata cand incep sa se rumeneasca usor la suprafata ). Se taie fiecare catelus in dreptul guritei (astfel parand ca are gura deschisa ), iar in gurita punem salam, salata si cascavalul felii. Pofta buna!!!