Aceasta minunatie de reteta am gasit-o pe blogul Inei...m-a incantat imediat ideea si am pornit rapid la...gatit...a iesit o splendoare de prajiturica ce-mi aminteste perfect de cataiful din copilarie. Multumesc Ina!
Am topit o lingura de unt intr-o tigaie si am rumenit cca 100 gr taiteti o data. Am repetat asta de 4 ori.
Am preparat in wok taiteii.
Si i-am zdrobit pentru a-i folosi mai usor,.
I-am nivelat apoi cu o paleta intr-o tavita, in strat egal.
Am rumenit alune si nuci , fistic si caju un tigaie si am zdrobit apoi la blender...am adaugat in mijlocul cataifului.
Separat am pregatit siropul din zahar apa vanilie si am dat acteva clocote...nu am fiert prea mult.
Cu un polonic am repartizat pe suprafata taiteilor in mod egal.
Introducem tava in cuptor la foc potrivit si ii lasam pana cand se evapora tot siropul si taiteii sunt bine legati.
Cand se raceste, taiati patrate mai mari si serviti cu frisca( eu nu am facut-o)