Castraveti murati in saramura

de Zamfira in Muraturi, 14 Sep 2012 | 7607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg. castraveti
  • cimbru, marar uscat (5 legaturi)
  • 1 kg. hrean
  • 300 gr. ardei iute
  • frunze de telina
  • otet
  • Saramura:
  • 1 L apa
  • 1 lingura sare dura
  • boabe de piper (o lingurita)
  • 3-4 foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in saramura:

Spalam castravetii foarte bine. Pregatim borcanele punand pe fundul lor cimbru, marar, bucati de hrean, ardei iute si frunze de telina, apoi incepem sa asezam castravetii cat mai aproape unii de altii. Din loc in loc vom mai adauga cate un hrean, ardei iute, frunza de telina.

Saramura: fierbem apa cu ingredientele din reteta si-l turnam deasupra castravetilor. Vom lasa borcanele acoperite (loc caldut), 2-3 zile, timp in care vom indeparta spuma formata. In final vom turna deasupra otet fiert (aproximativ 3-4 linguri/borcan) si le inchidem ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 600 lei
1099.99 lei
499.99 lei

COMENTARII (9)

Lau 1

14.09.2012, 16:36

iry-gabriela 1

14.09.2012, 18:19

ce rabdare ai avut sa asezi asa frumos castravetii....bravo

Zamfira 1

14.09.2012, 19:29

multumesc,,,,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]