Castraveti in otet (bulgaresti)

de dakris in Muraturi, 30 Aug 2012 | 7890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cca 2,4 kg castraveti medii
  • 6 borcane de 720 ml
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • piper boabe
  • sare
  • zahar
  • otet
  • flori de marar uscate
  • optional: frunze dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet (bulgaresti):

In fiecare borcan se pun: 1 lingurita cu varf sare pt muraturi, 1 lingurita cu varf zahar, 1/3 lingurita piper boabe, 1 frunza de dafin mica, 4-5 linguri otet (dupa gust), marar uscat, 5-6 rondele morcov, 1-2 rondele ceapa, 8-9 castraveti, apa pana la filet. Se capseaza borcanele si se sterilizeaza la foc mediu 20 min din momentul in care au inceput sa fiarba. Se acopera vasul in care au fiert borcanele cu prosoape de bucatarie si se mentin asa pana la racirea completa, apoi se depoziteaza in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet (bulgaresti)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Rocsi 1

30.08.2012, 20:43

Gustosi

Laly 1

30.08.2012, 21:29

Foooarte buni

dakris 1

31.08.2012, 09:18

Bunica, si noi am mancat deja din ei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti fara conservanti pentru iarna (reteta 400)