UN DESERT DELICIOS
Intr-un bol pune ouale,uleiul,romul,anasonul,zaharul,sucul de la o lamaie si vanilina.Bate totul bine si adauga putin cate putin faina si praful de copt...aluatul nu trebuie sa fie nici dur dar nici foarte moale ..
Planseta de lucru unge-o cu ulei de floarea soarelui ,la fel si mainile pentru a putea manipula aluatul .Ia putin din aluat ,formeaza o biluta de marimea unei mingi de ping pong , si cu ajutorul degetelor fa-i o gaura in mijloc astfel incat sa formezi un cerculet ...fa acest procedeu pana cand termini tot aluatul
Cand ai terminat ,pune la incalzit o tigaie cu ulei de floarea soarelui in abundanta ..cand s-a infierbantat pune castagnola la prajit .(Este acelasi procedeu ce se foloseste cu gogosile si pancovele) Trebuie sa ai grija sa nu se prajeasca prea tare ,in caz contrar se vor intari..
Cand le scoti pune-le pe un servetel de hartie astfel incat sa se scurga uleiul in surplus .Cand s-au mai racit putin pune zaharul tos in " ploaie ".