Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Produsele de casa sunt cele mai bune! asa ca daca aveti rabdare va invit sa incercati si cascavalul de casa!
- se pune laptele la fiert
- cand da in clocot se adauga branza de vaca si se amesteca bine la foc mic 6 minute
- apoi se pune la scurs in tifon circa 2 ore
- dupa cele doua ore, branza scursa impreuna cu casul de oaie se pun in robotul de bucatarie pentru a fi amestecate omogen si maruntite ca sa nu ramana cocoloase - bucati mai mari de branza (pentru operatiunea aceasta se poate folosi si masina de tocat carne)
- intr-o cratita (eu am folosit o cratita cu fund dublu ca asa am gasit in mai multe retete de pe net, dar sincer nu stiu ce s-ar fi intamplat daca foloseam una simpla) se topeste untul
- peste untul topit, se adauga oul si amestecul de branza si se lasa focul la mic, amestecandu-se continuu pana cand branza se topeste, se dezlipeste de pe oala si se intinde ca o guma - la mine operatiunea a durat cam 20 de minute - cica nu trebuie subtiat foarte tare amestecul de branza ca apoi riscati sa nu se mai intareasca
- cand amestecul de branza a ajuns la consistenta necesara (ca in poza de mai sus), se ia oala de pe foc si se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie
- se amesteca foarte bine 2-3 minute, se toarna intr-o forma (eu am folosit doua castronase mici) si se lasa la racit
- cand s-a racit poate fi servit cu multa pofta!!!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult