Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa

de Brindusa in Aperitive / Garnituri, 5 Aug 2010 | 7206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 14 flori de dovlecel proaspete
  • 14 bucatele mici de mozzarella
  • 14 fileuri de ansoa (din conserva)
  •  100 ml ulei pentru prajit
  • Pentru pane
  • 1 ou, batut bine
  • 100 ml apa de la gheata
  • 3 linguri faina
  • 1/2 lingurita piper (sare nu trebuie pentru ca ansoa este sarata)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa:

1. Mai intai pregateste florile. Cu un cutit mic si ascutit fa usor o taietura in lungul florii. Taie usor pistilul (vezi poza)

2. Ia o bucatica de branza si infasoara in jurul ei un fileu de ansoa. Umple cu ele floarea de dovlecel si rasuceste-o usor ca sa inchizi taietura.

3. Pune uleiul la incalzit. Cand e fierbinte, pregateste pane-ul

4. Amesteca oul cu apa. Toarna toata faina si amesteca usor cu o furculita. Nu-i nimic daca raman cocoloase.

5. De aici trebuie sa te misti repede, ca sa nu se arda mancarea. Tinand floarea de codita, invarteste-o in amestec, astfel incat sa fie acoperita pe toate partile. Imediat pune-o la prajit in uleiul fierbinte.

6. Repeta rapid cu alte flori, cate iti intra in tigaie.

7. Cand s-au aurit pe o parte, intoarce-le.

8. Cand sunt gata pune-le la scurs pe hartie absorbanta.

9. Se mananca imediat ce sunt toate gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flori de dovlecel umplute cu mozzarella si ansoa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sylvia 1

06.08.2010, 15:07

Ce delicatesa

Ina 1

06.08.2010, 19:32

O reteta deosebita, "bioereasca" Nu stiu cat e de satioasa, dar rata excelent!

mihaelar63 1

15.10.2010, 16:47

eu as fi curioasa sa gust asa ceva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose aperitiv