Pentru un mic dejun copios si sanatos.
Am vazut pe mai multe bloguri aceasta reteta, insa cel care m-a convins sa o incerc a fost acest blog strain http://przepisy-aleksandry.blogspot.com/2012/01/idaho-sunrise.html caruia ii multumesc.
Putem jongla cu umplutura.
Spalam cartofii foarte binein jet de apa rece, dupa care ii punem la fiert.
Ii lasam pana cand intra fruculita in ei ( nu trebuie sa se fiarba foarte bine, pentru ca urmeaza sa-i bagam la cuptor ), dupa care ii scoatem pe o farfurie si ii lasma sa se racoreasca putin.
Taiem partea de sus a cartofului, iar cu o lingurita scoatem miezul ( pe care nu-l atuncam...eu am facut un fel de cartofi frantuzesti ).
Umplem cartofii cu kaiserul pe care l-am taiat cubulete, branza taiata si ea cubulete, ceapa tocata marunt, condimentam dupa gust.
Punem cartofii la cuptor pentru cca 30 de minute, dupa care ii scoatem si punem ouale peste umplutura si dam din nou la cuptor.
Cand s-au facut ouale puneam deasupra cascaval ras si mai lasam 5 minute pana se topeste cascavalul.
Se servesc calzi cu paine prajita.
Se pot servi si ca aperitiv langa un muschi de porc la gratar, pentru cina.