preparam kofta amestecind carnea cu ceapa taiata marunt usturoi patrunjel tocat si condimentele. Facem o biluta din carne pe care o infasuram in folie si o dam la frigider cam 30 minute cit sa se intrepatrunda aromele.
Cartofii se curata si se pun la fiert intregi exact 10 minute, nu trebuie sa fiarba ci doar sa se inmoaie. Ii scoatem, ii lasam la racit, apoi ii taiem ca in imagine si ii umplem cu carnea de la frigider. O sa va mai ramana carne din care facem bilute .
Acum ouale le batem cu o lingura de faina si sare, piper. Tavalim cartofii prin faina si apoi ii bagam in ou si ii prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc cit sa se faca oul auriu, nu sa se arda si ii scoatem pe hirtie absorbanta ; Bilutele de carne ramase se prajesc si ele in ulei la fel, doar sa fie aurii.
Taiem ceapa pestisori si punem intr-o tigaie mai inalta peste care adaugam pasta de tomate cu 2 cani de apa fierbinte, ceva usturoi un bat de telina taiat cubulete si un praf de camoun. Cind incepe sa fiarba sosul adaugam cartofii si bilutele din carne, dam focul la mic, punem capacul si lasam la fiert pina putem baga o scobitoare foarte usor in cartof si desigur sosul e destul de scazut.
1
daca doriti puteti adauga un ou in carnea pt kofta desi nu este necesar