reteta am vazut-o la tv acum cateva zile si mi s-a parut interesanta...
Cartofii se dau intr-un clocot iar apoi se pun intr-o tava si se dau la copt in cuptor.
Cand s-au copt cartofii se decojesc si se lasa un pic la racit.
Se face un capacel (daca e cartoful mare poti sa-l tai in doua) si se scobeste cu o lingurita in cartof astfel incat sa se pastreze peretii mai grosi pentru a nu se rupe.
Umplutura: Jumatate din resturile de cartofi ramase dupa scobit se amesteca cu branza taiata cubulete, baconul taiat cubulete (din bacon se pastreaza cateva feliute subtiri pentru ornat), mararul taiat marunt, smantana, sarea si piperul. Se amesteca bine sa se omogenizeze compozitia.
Cu lingurita se ia din umplutura si se baga in cartofi. Pe cartofii umpluti se pune cate o feliuta de bacon. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt, tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30-40 minute.
Se servesc calzi atat drept garnitura cat si simpli.
Pofta Buna!