Se întâmplă des să-mi rămână bucăți de carne bună din diverse mâncăruri. Cum nu arunc mai nimic (pentru că totul poate fi reciclat) le folosesc la tocănițe, salate sau le asociez rapid cu o garnitură din cartofi, orez sau paste.
De data aceasta am optat pentru cartofi prăjiți! Da, pentru cartofi prăjiți că doar nu mananc in fiecare zi, de trei ori pe zi!
Carnea pregatită anterior (fiartă sau prăjită) se taie în bucăți mici. Eu am avut carne rămasă pregatită după această rețetă http://www.bucataras.ro/retete/cotlete-de-porc-la-tigaie-cu-sos-de-legume-74742.html
Cartofii se spală și se curăță de coji, după care se clătesc din nou cu apă rece. Se zvântă ușor și se taie in felii pe lung (puteți să îi tăiați după preferință, nu are importanță).
Într-o tigaie se încinge uleiul. Se pun cartofii și se lasă să prindă un pic de culoare pe toate părțile. Se adaugă carnea și se amestecă. Se acoperă cu capac, învârtind ocazional să nu se ardă. Când cartofii au devenit moi și se pătrund ușor cu furculița se condimentează. Se ia tigaia de pe foc.
Măncarea se servește caldă, cu mămăliguță, murături, salate etc.