cu acelasi aluat am facut si cu branza si cu varza!
Se pune drojdia intr-un castron mare, se adauga sarea, zaharul, laptele caldut si apa calduta. Se bate bine cu un tel pana la dizolvare. Se pun 4 linguri de ulei, apoi faina si se framanta 15 minute. Daca este aluatul prea vartos se mai adauga putina apa calda. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Varza se taie marunt si se framanta cu o lingura de sare. Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se caleste in 6 linguri de ulei. Se pune varza peste ceapa si se caleste amestecandu-se intruna, apoi se pune o cana de apa si se lasa sa fiarba amestecandu-se in continuare pana scade complet si incepe sa se caleasca din nou. Se presara putin marar tocat. Cand varza este patrunsa se lasa la racit.
Branza se da pe razatoare, se amesteca cu un ou si iaurtul. Dupa ce a crescut aluatul se iau bucati de aluat, se intinde fiecare bucata intr-un cerc, se pune pe jumatatea suprafetei cate o lingura sau 2 de varza, apoi se pliaza lipindu-se marginile. Se pun in tava pe hartie de copt unsa cu ulei. Cand sunt toate lipiile modelate se ung cu ou batut. Cele cu branza, unele le-am modelat ca pe cele cu varza, altele le-am prajit in ulei incins.
Sunt bune atat calde cat si reci!!!!!!!!!!!!