Cartofi noi la cuptor

de AlexJ in Aperitive / Garnituri, 10 Apr 2011 | 13674 vizualizari

 

Pe scurt... ne-am cam plictisit de aceleași garnituri . Aşa că am încercat ceva nou , mai ales că am găsit pe piață niște cartofi noi.

 

INGREDIENTE

  • câți cartofi noi doriți
  • ulei de măsline , unt
  • mult usturoi ( poate faceți și un mujdei lângă ???? )
  • oregano, busuioc
  • 1-2 linguri mălai
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor:


1.Preîncălziți cuptorul la 220 grade C.

2. Faceți un amestec din vreo 5 linguri ulei măsline, cu 3 căței usturoi tăiați felii subțiri,oregano, busuioc, sare şi piper.

 3. Cartofii... Îi spălați și cu ajutorul unui cuțit care taie bine îi tăiați felii dar nu de tot ( ca un evantai ), cam ca în poză.

4. Cartofii astfel feliaţi se ung cu amestecul de ulei .Eu am tăvălit fiecare cartof prin uleiul aromat și apoi i-am așezat în tava pentru copt. Odată așezați în tavă împreună cu tot amestecul de ulei, se presară puțin mălai deasupra lor și se mai acoperă cu câteva feliuțe de unt .

5. Acestea fiind spuse se dau la cuptor vreo 40 min. până se rumenesc bine. In tot acest timp urmăriți evoluția lor și dacă considerați că este necesar cu ajutorul unei linguri mai stropiți-i din când în când cu sosul format în tavă.

6. Dacă sunteți fan al usturoiului  faceți separat și niște mujdei cu care stropiți din belșug cartofii când sunt gata.

Eu am făcut mujdei cu smântână pe care l-am servit separat.

Mujdei cu smântână , smântână simplă, cașcaval ras , cartofii copți alături de  friptura clasică de pui au făcut un prânz de te lingi pe degete....

                   POFTĂ BUNĂ !!!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

susu 1

29.05.2012, 14:46

arata de revista, prestez si eu maine

mihaelar63 1

29.05.2012, 15:02

Rumeniti , yess !!

Ancutsa 1

30.03.2018, 10:00

Tare buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi copti si sparanghel cu usturoi