Cartofi noi, cu salata asortata de vara

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 4 Iun 2018 | 2941 vizualizari

 

E vremea trufandalelor, iar de cartofi noi, parcă nu ne mai săturăm...
Am preparat o mâncare ușoară și simplă, la care m-am tot gândit în ultimile săptămâni, așteptând să apară cartofii noi. Pentru această mâncare simplă din cartofi noi, am preferat o salată simplă de vară, cu roșii și castraveți, condimentată minimal, ca să simțim gustul natural al ingredientelor. În fapt, tot ceea ce e simplu și tradițional pare mai bun...
Este o mâncare bună din legume și de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de cartofi noi
  • 1 legătură de mărar
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit cartofii
  • sare
  • Pentru salată:
  • 2 castraveți cornichon
  • 2 roșii
  • 3 fire de ceapă verde
  • 8-10 frunze de salată verde
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • zeamă de la 1/2 lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi, cu salata asortata de vara:

Se aleg cartofi noi, mici, rotunzi (de preferință) și fragezi. Se curăță cartofii de coji, se spală în câteva ape și se pun întregi la fiert, cu apă rece și puțină sare.

Între timp, se face salata asortată. Se spală bine roșiile și castraveții.

Se curăță cepele, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe.

Salata verde se spală bine, în câteva ape și se lasă la scurs.

Se curăță castraveții de coji și se taie rondele (sau semirondele) subțiri, care se pun în bolul în care se va face salata.

Se feliază roșiile și se pun în bolul pentru salată.

În bol, peste celelalte legume se adaugă rondelele de ceapă și apoi salata, tăiată după preferință.

Se presară sare, se toarnă suficient ulei de floarea soarelui și zeamă de la 1/2 lămâie.

Se amestecă ușor, pentru uniformizare.

Se alege mărarul, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Când cartofii au fiert, se scurg de apă și se rumenesc frumos, la foc moderat, într-o tigaie în care uleiul de floarea soarelui s-a încins în prealabil.

Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot cu o paletă, se pun într-un platou și se condimentează cu sare și mărar.

Cartofii noi astfel pregătiți se servesc imediat, cât sunt calzi, cu salata asortată simplă, de vară.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi mici, rotunzi și fragezi. Aveți grijă să nu fie moi (veșteji).

2

Înainte de a fi prăjiți, cartofii trebuie fierți în apă cu sare.

3

Nu puneți cartofii la prăjit, înainte ca uleiul să fie încins.

4

Prăjiți cartofii la foc moderat, ca să nu se ardă, ci să se rumenească frumos.

5

În salată, adăugați suficient ulei, ca să fie ușor onctuoasă.

6

Amestecați ușor ingredientele din salată, ca să nu se terciuiască.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi, cu salata asortata de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

RODIMUR 1

05.06.2018, 22:33

Mulțumesc frumos, Cristina!

dantes 1

06.06.2018, 12:02

Buni!

RODIMUR 1

06.06.2018, 12:59

Buni, într-adevăr, Dante... Mulțumesc frumos, pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata calda de cartofi noi cu ceapa verde si marar