Apariția cartofilor noi în piețe ne determină să găsim noi rețete de preparare a lor, care să le scoată în evidență gustul bun și deosebit. De această dată, am profitat de apariția gamei noi de condimente Delikat, naturale 100%, pentru a prepara o mâncare extrem de simplă, dar și foarte gustoasă: cartofi aromatizați cu aceste condimente naturale excelente, aduse din țările lor de origine. O bunătate care ne încântă atât ochii, cât și papilele gustative. Un adevărat răsfăț culinar, la îndemâna oricui.
Cartofii noi se curăță, se spală bine în câteva ape și se pun la fiert, la foc iute, într-o oală cu multă apă și sare.
Când cartofii au fiert, se strecoară de apa în care au fiert și se pun într-o tavă termorezistentă, unsă cu unt în prealabil.
Se presară deasupra condimentele Delikat, sare, piper și se toarnă ulei de floarea soarelui câte puțin, pe toți cartofii.
Se dă tava la cuptor, la foc iute și se întorc cartofii, din când în când, ca să se rumenească frumos pe toate fețele. De asemenea, se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi.
Când cartofii s-au rumenit frumos, se scot din cuptor și pot fi serviți calzi, ca garnitură, alături de un preparat de carne. Ei pot fi serviți și ca atare, cu o salată asortată, sau pur și simplu cu roșii tăiate felii.
1
Este bine să preparați cartofii aromatizați la cuptor, la foc iute, pentru ca aromele naturale să nu se ardă și să devină amare.
2
Aveți grijă să întoarceți cartofii pe toate fețele, ca să se rumenească uniform.
3
Cartofii aromatizați se servesc imediat ce sunt scoși din cuptor.