Este o mancare consistenta usor si rapid de facut.
Se poate servi cu friptura , carnat prajit si insotiti de o muratura buna iarna sau o salata de rosii si castraveti din gradina in timpul verii .
O mancare care te scoate oricand din impas .
Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja
Punem si cele 4 oua la fiert
Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii .
Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari .
Razuim telemeaua .
Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de cartofi , condimentam su sare si piper dupa gust , adaugam telemea si ou , presaram patrunjel verde iar din loc in loc punem cate un cubulet de unt .
Introducem vasul in cuptorul incalzit la 160 de grade si lasam aproximativ 20 de minute .
Cand capata o crusta aurie scoatem din cuptor si -i servim alaturi de garnitura dorita sau ca atare cu muraturi .
Eu am pus din loc in loc sos de la friptura .
Pofta buna !!!
1
Se poate folosi cascaval in loc de telemea .
2
Cand punem cartofii in coaja la fiert adaugam si un praf de sare pentru a nu se sfarma in timpul fierberii .
3
L a fel si in apa in care fierbem ouale adaugam un praf de sare astfel ouale nu vor crapa .