Nu stiam unde sa o trec asa ca am trecut-o la....garnituri !
Curatam si spalam bine de tot buretii Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat.
Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.
Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat( desi este recomandat sa se puna la sfarsitul prepararii termice, eu il pun o parte de le inceput pentru ca le da buretilor un gust aparte, delicios).Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.
In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.
Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.
Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute.
Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.
Servim ciupercile cu mamaliguta, ornand farfuria dupa preferinta si inspiratie.
Pofta mare !