Grătar la iarbă verde :)

de LC in Mancaruri cu carne, 1 Mai 2012 | 6852 vizualizari

 

Grătărelul de 1 Mai 2012...cu voie bună și cei dragi alături!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci
  • ardei gras roșu
  • ardei gras verde
  • ceapa
  • dovlecel
  • piept de pui
  • roșii
  • bețe pentru frigărui
  • condimente ( pentru grătar, carne de porc, boia dulce, oregano, busuioc, rozmarin, ulei , usturoi, sre, piper, condimente picante )
  • pulpă de porc
  • usturoi
  • mici
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grătar la iarbă verde :):

Totul a fost pregătit cu o seară înainte și lăsat să stea la marinat.

Pentru friptura de porc am procedat astfel: am spălat bucata și am secționat-o în bucăți mai grosuțe ( pentru a nu se usca pe grătar). Am condimentat-o bine bine  și am tăiat câteva fâșiuțe de ceapă și câțiva căței de usturoi  și am lăsat-o peste noapte într-o pungă legată la capăt în puțină bere.

Legumele pentru grătar au fost spălate , curățațe. Dovlecelul l-am tăiat felii , ciupercuțelor le-am rupt codițele, ardeiul l-am tăiat pe lung ( am obținut câte 4-5 bucăți mai mari), ceapa întreagă am tăit-o în felii mai grosuțe. Le-am condimentat cu sare , piper și le-am stropit cu ulei și le-am lăsat într-un castron acoperit în frigider peste noapte. Legumele sunt gata când se înmoaie și intră furculița cu ușurință în ele.

Pentru frigărui am procedat astfel: am spălat legumele; am folosit roșie,ceapă, ardei gras, ardei roșu, și piept de pui pe care le- am tăiat  în bucățele ( încercând cât de cât să le tai în mod egal într-o formă pătrată sau dreptunghiulară; roșia am decojito de jur împrejur cu cuțitul și am tăiat bucățele din ea,iar pulpa am lăsat-o deoparte pentru un sos sau altă mâncărică ). Am făcut din ulei și condimente un sosuleț să zic așa si le-am uns cu o pensulă pe toate părțile. Le-am lăsat în tavă la frigider acoperite peste noapte. Ordinea în care le așezați pe bețe este aleatorie..eu am început cu roșia și am terminat cu ea..și am pus câte 4 bucăți de carne pe fiecare băț.

Dintre toate legumele și frigăruile au fost preferatele mele și a celorlalți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Grătar la iarbă verde :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan marinat - la gratar