Ca intotdeauna imi ramane cozonac de la sarbatori si ca sa nu arunc, fac ceva bun si aromat.Le-am zis cartofi pentru ca este ceva asemanator cu ce se gasea candva in copilaria mea in cofetarii cu toate ca acestia erau tavaliti prin cacao, eu am folosit nuca de cocos
Intr-o cratita mai larga se pun cacaoa data prin sita, zaharul, ouale,amidonul si putin lapte. Cu telul se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc. Cand incepe sa se lege se mai adauga lapte pana se ingroasa bine compozitia si are aspect de crema mai groasa. In aceasta compozitie se pun margarina si filolele cu rom si se amesteca pana la topirea totala a margarinei.
Se da deoparte si se va taia cozonacul bucati de marimea unei nuci si se pune in crema apoi stafidele stoarse din coniac si la sfarsit nuca taiata cu cutitul. Nuca de cocos se pune intr-o tava si din compozitia de cartofi se ia cu o lingura dimensiunea dorita se formeaza in mana forma dorita si se tavalesc prin nuca de cocos. Se dau la rece in frigider pana la racirea completa si atunci se pot servi
Pofta buna