Quiche "Bucataras 2010"

de Anamaria7 in Pui, 26 Dec 2010 | 6570 vizualizari

 

Incredibil! Asa cum a fost pentru mine bucataras.ro in 2010. Felicitari, bucatarasilor! :)

 

INGREDIENTE

Crusta:

  • 3c faina
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt zahar
  • 1c unt rece (~220gr)
  • 1/4c apa

Umplutura:

  • 400gr conopida fiarta putin in sare (sa nu fie moale)
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 lg patrunjel tocat
  • 150gr piept de pui taiat cubulete
  • 1c parmezan ras
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 2c half&half (3/2c smantana + 1/2c lapte)
  • 1 lg faina
  • sare, piper
  • 1c telemea rasa
  • rosii sherry pentru ornat
  • 1 galbenus+1lg lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche "Bucataras 2010":

Cuptorul se incalzeste la 180C. Se tapeteaza cu unsoare si faina o tava rotunda.

Crusta:

Faina se amesteca impreuna cu sarea si zaharul, apoi se face o gaura in mijloc si se pun cubuletele de unt. Aluatul se framanta cu degetele infainate bine, pentru a evita cat mai mult contactul pielii cu untul - pentru a nu se topi. Cand aluatul seamana cu farame mari de paine se adauga si apa, dar cate putina, poate nu trebuie toata (mie mi-a trebuit doar jumatate din cantitate).

Aluatul se framanta putin, se formeaza o bila care se tine la frigider pana pregatim ->

Umplutura:

Intr-o tigaie, in uleiul incins, se caleste puiul, apoi acesta se scoate si se caleste ceapa. Peste ceapa se adauga conopida care se rumeneste la randul ei. La final se presara patrunjelul.

Amestecul half&half se combina cu ouale si cu galbenusurile, apoi se adauga branza si lingura de faina. Se condimenteaza cu sare si piper. In aceasta compozitie se pun puiul si conopida.

Montare:

Aluatul se scoate din frigider, se intinde o foaie rotunda, mai mare decat diametrul tavii, care se aseaza in tava. Marginile se pot modela cum doriti, eu am ales modelul clasic. Se inteapa din loc in loc baza cu o furculita, apoi se pune o hartie de copt peste, in care se toarna boabe de fasole/soia etc pentru copt.

Tava se tine in cuptor pana cand aluatul se coace bine. Scoatem tava, turnam umplutura, ornam cu rosii sherry, presaram parmezanul ras si ungem marginile cu amestec de galbenus cu lapte.

Intoarcem tava in cuptor pana cand umplutura se tine bine si nu mai e lichida (si rosiile se coc).

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a incaput toata umplutura in tava si mi-a mai ramas si ceva aluat, asa ca am mai facut o miniquiche: in umplutura ramasa (fara conopida), am adaugat 4 ciuperci mari taiate felii si 2 lgt cimbru. A fost delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche "Bucataras 2010"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui rotisat