Se spala si se portioneaza costitele de porc individual.
Intr-un castron se pun costitele, iar intr-un bol se amesteca: jumatate de capatana de usturoi care se rade pe razatoarea mica impreuna cu sarea si piperul, uleiul de floarea soarelui, chimionul, oregano si cimbrul uscat. Cu aceasta pasta rezultata se ung costitele si se maseaza foarte bine si se lasa peste noapte sa se asezoneze foarte bine gusturile.
A doua zi se pune carnea intr-o tava de cuptor, se adauga 200 ml de apa. Acoperiti tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 60 de minute la 180 de grade C.
Intre timp se curata legumele (cartofii si morcovii si ceapa).
Cand coastele sunt aproape facute, se scot din tava pe o farfurie, in sosul care l-a lasat se pun legumele, se presara boiaua de ardei dulce peste, deasupra lor se reaseaza carnea si se acopera din nou cu folia de aluminiu. Se pune din nou la cuptor pentru 30 de minute.
La final se ia folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca.
Se serveste alaturi de o salata de rosii.