Aceasta e mancarea care imi este ceruta de colegii de munca ( indiferent de nationalitate )de fiecare data cind avem cite o masa.
Scuze ca n-am mai apucat sa ii fac poza finala...sa mancat iute ...:)
Varza din cutie o clatim cu apa rece si o scurgem.
Intr-o cratita punem 2-3 linguri ulei si apoi adaugam ciolanul taiat bucatele si il lasam un pic la inabusit 5-7 min apoi adaugam ceapa tocata si o lasam sa se aureasca. Cind ceapa a devenit aurie , adaugam un pic de boia( mie imi place mult tumernicul asa ca pun si boia si tumernic) sare si piper dupa gust , cimbru , foile de dafin si varza murata si le las sa se caleasca.
In timp ce varza se caleste , spal orezul in citeva ape bune si il pun intr-un vas care poate fi pus in microunde, apasam tasta de orez si il lasam sa fiarba.
Cind orezul e fiert si varza calita , intr-un vas de yena sau ceramica in care au fost asezate citeva bucatele de unt punem un strat de varza, un strat de orez si apoi cind am terminat de astezat toate le amestecam , iar la final inca 3-4 bucatele de unt .
acoperim cu folie de aluminium si dam la cuptorul preincalzit la 385 f or 180 c pt 1/2 ora .
lasam un pic la racit..cit sa nu iti arzi papilele gustative si apoi se poate savura....
pofta buna!
1
se poate folosi carne de curcan afumat
2
daca nu aveti microunde orezul se poate fierbe normal in oala pe aragaz
3
folosesc orez basmati , are bobul lung si nu se terciuieste.