Varza acra cu ciolan afumat si orez la cuptor

de monusha in Porc, 3 Aug 2016 | 4410 vizualizari

 

Aceasta e mancarea care imi este ceruta de colegii de munca ( indiferent de nationalitate )de fiecare data cind avem cite o masa.
Scuze ca n-am mai apucat sa ii fac poza finala...sa mancat iute ...:)

 

INGREDIENTE

  • o cutie varza murata de 900 gr
  • o cana orez
  • 2 cepe marisoare
  • un ciolan de porc afumat
  • sare
  • piper
  • boia
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • citeva bucatele de unt
  • ulei pt calit ceapa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu ciolan afumat si orez la cuptor:

Varza din cutie o clatim cu apa rece si o scurgem.

Intr-o cratita punem 2-3 linguri ulei si apoi adaugam ciolanul taiat bucatele si il lasam un pic la inabusit 5-7 min apoi adaugam ceapa tocata si o lasam sa se aureasca. Cind ceapa a devenit aurie , adaugam un pic de boia( mie imi place mult tumernicul asa ca pun si boia si tumernic) sare si piper dupa gust , cimbru ,  foile de dafin si varza murata si le las sa se caleasca.

In timp ce varza se caleste , spal orezul in citeva ape bune si il pun intr-un vas care poate fi pus in microunde, apasam tasta de orez si il lasam sa fiarba.

Cind orezul e fiert si varza calita , intr-un vas de yena sau ceramica in care au fost asezate citeva bucatele de unt punem un strat de varza, un strat de orez si apoi cind am terminat de astezat toate le amestecam , iar la final inca 3-4 bucatele de unt .

acoperim cu folie de aluminium si dam la cuptorul preincalzit la 385 f or 180 c pt 1/2 ora .

lasam un pic la racit..cit sa nu iti arzi papilele gustative si apoi se poate savura....

pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate folosi carne de curcan afumat

2

daca nu aveti microunde orezul se poate fierbe normal in oala pe aragaz

3

folosesc orez basmati , are bobul lung si nu se terciuieste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu ciolan afumat si orez la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocana de porc cu cartofi piure