Astazi am dorit sa mananc fara carne,rapid si fara prajeli.Asa ca am facut acesti minunati cartofi cu usturoi.
Cartofii se curata ,se spala si se vor taia in felii mai groase.Se pun in strecuratoare si apoi pe hartie prosop sa absoarba apa de pe ei.Intr-o tava mai adanca se pun cartofii peste care s-au pus mirodeniile,sare,piper,cimbru si curcuma iar la sfarsit se ung cu uleiul de masline luand in maini cartofii si frecand cu uleiul din tava.Se adauga si apa in tava dar cu grija sa nu fie peste cartofi ci cu grija intr-un colt al tavii.Se da la cuptor pana se rumenesc dar inainte se vor curata cele 2 capatani de usturoi si se piseaza cu dispozitivul special de presat usturoiul se mai adauga un pic de sare si sosul iute de ardei care apoi se pune peste cartofi.Se mai da la cuptor pentru inca 15 minute sa se patrunda bine aromele.
Pofta buna.
1
Eu am servit cartofii pe un pat de salata verde acrita cu lamaie.Imi place mult aceasta combinatie.