Carne tocata in cuib de mamaliga

de La Ancuta in Vita, 10 Oct 2010 | 14342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g malai
  • 400 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • 500 g carne de vita tocata
  • 200 g ciuperci
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura pasta de ardei
  • putin ulei de masline
  • sare, piper
  • cimbru
  • unt pentru uns tava
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne tocata in cuib de mamaliga:

Se pune laptele la fiert cu putina sare. Se adauga malaiul treptat si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se fierbe mamaliga. Se ia se pe foc si se adauga cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca pana se omogenizeaza.

Se unge un vas de yena cu unt si se pune mamaliga. Se tapetaeaza fundul si peretii vasului cu mamaliga.

Se taie ceapa si usturoiul marunt si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga carnea tocata si se lasa pana isi schimba culoarea.

Rosiile se taie cubulete si se adauga peste carne. Adaugam ciupercile si pasta de ardei si se lasa sa fiarba pana scade zeama.

Se condimenteaza cu sare si piper si se presara cimbru.

Toata compozitia se pune in cuibul de mamaliga si se da la cuptor 15-20 de minute.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne tocata in cuib de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de macaroane cu carne de vita