O reteta delicioasa foarte raspandita in bucataria asiatica.
Va trebuie o carne de vita de calitate, este esential.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/carne-de-vita-sautata-in-stil-mongolez.html
Marinata:
Pentru sos:
Puneti intr-un castron toate ingredientele de la marinata cu carnea, amestecati si dati la rece cel putin 30 de minute.
Incalziti 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare sau un wok si sotati carnea de vita cu marinata pana este pe jumatate gatita.
Puneti piper, scoateti si lasati deoparte.
In aceeasi tigaie incalziti restul de ulei si reveniti ghimbirul cu usturoiul.
Puneti prazul taiat fin si rumeniti impreuna cateva minute.
Adaugati carnea de vita si toate ingredientele pentru sos.
Gatiti impreuna - 10 minute maximum.
Adaugati piper (sare) si serviti cald cu orez sau cu paste chinezesti -noodles- vezi reteta aici.