Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

de oanapl in Vita, 17 Ian 2022 | 9573 vizualizari

 

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
  • 600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi
  • 30 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 bucată țelină
  • -pentru garnitură:
  • 600g cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor:

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie.
Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră.

Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Recomandam si rasol de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita la gratar