Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

de oanapl in Vita, 17 Ian 2022 | 7869 vizualizari

 

Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
Am pus la treabă vasul Crock-Pot câștigat la concursul "Mândru mi-s bucătăraș" și am pregătit o friptură delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor
  • 600g carne de vițel (bucata întreagă) - mușchi
  • 30 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 1 bucată țelină
  • -pentru garnitură:
  • 600g cartofi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor:

Cum se prepara Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor

Carnea de vițel se fasonează (se curăță de pielițe și de bucățile care atârnă pe marginile ei).
Se unge carnea cu unt topit și apoi se presară din abundență cu condimente. Se lasă 30 de minute pe masa de bucătărie.
Se unge vasul termorezistent cu ulei. Se curăță și se taie felii legumele și se așază în vasul termorezistent. Se pune bucata de carne pe legume, se acoperă și se introduce vasul în cuptorul preîncălzit la 200° C (treapta inalta la cele cu gaz), scăzând imediat temperatura la 180° C. Se lasă dati la cuptor o oră.

Dupa o oră se îndepărtează capacul și se lasă încă 15 minute ca friptura să se rumenească.
Se scoate tava din cuptor, se acoperă lejer cu o folie de aluminiu și se lasă 15-20 de minute la odihnit. In acest rastimp temperatura interna va mai creste cu 2-3 C! Timpul de odihnă al cărnurilor este important! În această fază fibrele musculare se destind, sucurile sunt reabsorbite în structura cărnii, fapt care conferă frăgezime și suculență.

Se servește cu garnitura preferată. Nouă ne plac foarte mult cartofii pregătiți la friteuza cu aer cald.

Recomandam si rasol de vita

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de friptura de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita excentric