Tocana de ceapa

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 5113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa
  • 2 linguri orez
  • 250 g carne de vita (cubulete sau tocata)
  • piper
  • boia de ardei
  • bulion
  • foi de dafin
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de ceapa:

Se curata ceapa, se spala si se toaca felii mari. Se pune in cratita uleiul la incins, se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea. Se pune capacul si se lasa sa se gateasca in aburi, amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Carnea trebuie verificata sa fie moale, daca e nevoie, se mai adauga putina apa si se mai lasa la fiert.

Dupa ce s-a inmuiat carnea si i-a scazut zeama, se adauga ceapa si se caleste amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Cand ceapa devine sticloasa, se adauga bulionul si boiaua de ardei. Se adauga un pahar de apa calda, iar cand incepe sa clocoteasca tocana, adaugam si orezul. Se condimenteaza cu sare si foi de dafin si se fierbe la foc mic sub capac, pana se inmoaie orezul si ii scade sosul.

Se serveste calda, cu garnitura de orez si piper deasupra.

TIPS-URI

1

Aceasta tocana se poate pregati si fara carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Carnati in sos de ceapa si ardei