Aveam in congelator un piept de rata si doua pulpe care trebuiau executate pentru a face loc la altceva :D. Si fiind si foarte cald, am zis ca cel mai bine merge la oala minune Crock Pot. Am pus carnea impreuna cu cativa cartofi, niste mere, le-am dat si vin si mi-am vazut de treaba. A iesit o minunatie.
Carnea se spala si se sterge bine de surplusul de apa. Se cresteaza pe partea cu pielea apoi se pune la prajit pe toate partile intr-o tigaie, pana ce rumeneste usor. Se scoate carnea pe o farfurie. Se adauga lingura de untura si se lasa la topit. Se adauga ceapa curatata si taiata marunt. Se caleste usor.
Se toarna in vasul aparatului slow cooker Crock Pot 4.7L Digital ceapa cu untura din ea. Se curata cartofii si se taie in 2 sau 4 bucati, in functie de cat sunt de mari, se pun in vas si se presara sare si piper. Se curata marul de coaja si se taie in felii, fara casuta lor. Deasupra se asaza carnea. Se sareaza si pipereaza dupa gust, se toarna vinul si se pun crengutele de cimbru.
Se acopera cu capacul, se conecteaza la sursa de curent, se selecteaza modul High pentru 4 ore si jumatate. Inainte cu 2 ore, se ridica capacul si se impinge carnea usor pentru a se acoperi cu sosul din oala. Se lasa sa fiarba mai departe. La final se gusta din fiecare si daca este cazul se mai condimenteaza cu sare si piper. Eu am mai lasat-o jumatate de ora. A fost perfecta. O pulpa am mancat-o fara sa respir. :D :)))
Se serveste carnea alaturi de cartofi si o lg de dulceata de cirese amare. Yummi, un deliciu.
Pofta buna!