Carne de porc cu garnitura de cus-cus

de burdulea56 in Mancaruri cu carne, 18 Iul 2010 | 7351 vizualizari

 

Eu obisnuiesc de fiecare data cand gatesc carne sa o oparesc.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne porc,
  • 1 ceapa mare,
  • 2 lingurite boia,
  • 50 ml ulei palmier(se poate orice ulei),
  • 2 catei usturoi,
  • piper
  • 2 lingurite vegeta,
  • sare,
  • patrunjel verde tocat
  • . 200 g cus-cus(o jumate de punga).
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu garnitura de cus-cus:

 Am oparit carnea, am spalat-o bine. Intr-o  cratita, am pus uleiul la incins, am adaugat ceapa taiata marunt, am calit-o pana a devenit sticloasa, am adaugat boiaua, carnea, vegeta, piper.

Se lasa putin la foc mic, amestecand mereu, apoi adaugam putina apa. Se fierbe la foc domol, mai completam cu f. putina apa, potrivim de sare, daca mai e nevoie. Cand este fiarta carnea, trebuie sa ramana doar putin sos. Stingem focul si presaram verdeata tocata.
Separat fierbem cus-cusul respectand instructiunile de pe ambalaj. Cu o strecuratoare mica(pt ceai) se ia cus-cus, se lasa la scurs, se aseaza pe farfurie, iar langa aceasta forma de cus-cus adaugam cateva linguri de tocanita. Se serveste cu salata de cruditati(eu am preparat din: salata verde, ceapa verde, castrevete proaspat, putin ulei, sare si otet). A iesit cam ce se vede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez cu cus-cus