Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor

de Lena in Mancaruri cu carne, 12 Sep 2009 | 39534 vizualizari

 

Foarte buna reteta, carnea se combina perfect cu cascaval si ceapa. Aceasta reteta se mai numeste carne in stil frantuzesc, este o buna inlocuire a clasicelor snitele de sarbatori - se prepara mult mai repede si este foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • Cotlet de porc fara os
500 g sau orice carne preferata, friptura de porc sau carne de vitel
  • Maioneza
200 g se poate si fara maioneza, dar carnea va fi mai uscata
  • Ceapa alba
2 buc  
  • Cascaval clasic
400 g  
  • Sare
0.5 lingurite  
  • Piper negru
0.5 lingurite  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor:

1. Cotletul de porc se taie felii si se portioneaza in bucati medii.

2. Carnea se bate bine cu ciocanelul.

3. Se unge o tava de cuptor cu ulei, in care se pun bucatile de carne una langa alta.

4. Se presara piper si sare peste carne.

5. Se prepara putina maioneza(sau folositi cumparata).

Se unge carnea uniform cu ea.

6. Ceapa se taie fidea subtire si se aranjeaza peste carnea unsa cu maioneza.

7. Se rade cascavalul deasupra.

8. Carnea se lasa la cuptor, la temperatura maxima, aproximativ 40-50 de min - cat se rumeneste.

Cat este fierbinte se scot din tava bucatile de carne. Daca lasati sa se raceasca in tava, cascavalul se lipeste rau de ea, si va fi mai greu sa le scoateti intregi.

9. Sunt sigura ca va place la toata familia, arata foarte bine si are un gust deosebit.

Eu le prepar cam la toate sarbatorile.

Pofta Buna!

Daca vreti sa vedeti aceasta reteta mai de aproape, intrati pe pagina mea de retete culinare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de porc cu cascaval si ceapa, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu ciuperci si carne de porc